Ablak a világra  
 
 
   
 
 
Megjelent a Skócia útikalauzunk


Skócia

Skócia – Nagy-Britannia eme északi része – mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. A Felföld varázslatos világa, a skót szoknya, a helyiek takarékossága, melyet sokan fukarságnak tartanak, mind-mind benne él a köztudatban. A turizmus a romantika korszakában fedezte fel Skóciát; az embereket főként a csodás tájak vonzották ide, és ez a mai napig fontos vonzerő. Kevesen tudják, hogy Skóciában – a lakosság egy főjére vetítve – több látnivaló van, mint Nagy-Britannia bármely más részén. Kétezernél több kastély és vár emlékeztet az eseménydús, de nem mindig dicsőséges történelmi múltra; a nemesi rezidenciák némelyike már romokban hever, de közülük sok ma is lakott. Edinburgh és Glasgow művészeti fesztiváljai is számos érdeklődőt vonzanak a világ minden részéről. Skócia a legendák és mesék hazája is: Nessie, a Loch Ness szörnye és a kastélyokban kóborló szellemek, a lápok koboldjai a skótok szerint nem csak a képzelet szülöttei. A valós történelem legendái pedig nem csak Sir Walter Scott regényeinek lapjain, hanem Hollywood mozivásznain is megelevenednek, gondoljunk csak a Hegylakóra, Rob Roy-ra és a „rettenthetetlen” William Wallace-re. A finom ételek kedvelői is megtalálják Skóciában a számításukat. A gazdag gasztronómiai kínálatból a lazacból, pisztrángból, homárból, vadhúsokból készült ételeket emelhetjük ki, de rendkívül ízletesek a különböző sütemények és kekszek. A sport szerelmeseit lazac-, pisztráng- és tengeri horgászat várja, de kiváló lehetőségek nyílnak vadászatra, túrázásra, lovaglásra és természetesen golfozásra, hiszen Skócia a golf hazája. Ha mindehhez meghalljuk valahol a skót duda fájdalmas hangját, tudjuk, hogy egy olyan helyre leltünk, ahová nem elég csak egyszer ellátogatni. Útikönyvünk Skócia varázslatos világába invitál: a települések részletes ismertetésén túl betekintést ad az itt élôk múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az utazót. Rendelje meg Ön is! »

 
 
Olvasói levelek

Kedves Zsolt!

  Rondában ülünk éppen
egy „autentikus
kocsmában” és tinto de
verano-t iszunk. Utunk
Cádiz, Jerez és Gibraltár
után holnap Granada felé
vezet. Az útikönyvnek eddig
sok fontos információt köszönhetek.

  Domokos Kriszta
2002. augusztus 2.Tisztelt Lőrincz Zsolt!

  Továbbra is csak szépet es jót mondhatok az Andalúzia útikönyvről. Nagyon nagy segítségünk volt Spanyolországot járva: rendkívül jól lehetett tájékozódni belőle mindenféle szempontból.

  Számunkra csak egyetlen dolog hiányzott. Mivel nem igazán beszélünk jól angolul, spanyolul pedig egyáltalán nem, az éttermekben nehezen boldogultunk, mivel az étlapok spanyol nyelvűek voltak. Más nehézségünk soha sehol sem akadt.

  További jó munkát kívánok és gratulálok a könyvhöz.

Üdvözlettel:

Tengeri Anna
2002. augusztus 22.
  Hiánypótló útikönyv a piacon

Dél-Tirol   Dél-Tirol – Olaszország egyik északi szeglete – kevéssé ismert a magyar utazók körében. 1919-ig, az első világháború végéig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Itália része. Nem csoda hát, hogy a vidék és a kultúra ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz. Útikönyvünk hiánypótló a magyar piacon: ugyanis ez az első magyar nyelvű útikalauz, amely Dél-Tirolt mutatja be. »
 
 
Évek óta hasznos útitárs

Andalúzia   Andalúzia című kötetünk évek óta kapható az ország könyvesboltjaiban. Számos pozitív visszajelzést kaptunk kötetünk vásárlóitól, akik útikönyvünkkel kezükben jártak Spanyolország eme csodálatos, legdélibb tartományában... Kiadványunk a részletes városkalauzokon túl betekintést nyújt az andalúzok múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az Andalúziába utazókat. »
 
 
Könyvrendelés
  Útikönyveinket interneten is megrendelheti! Az Andalúzia útikalauzt 3.390 Ft-os fogyasztói áron, a Dél-Tirol útikönyvet 2.690 Ft-ért kínáljuk; legújabb kötetünkhöz, a Skócia útikalauzhoz pedig 3.190 Ft-ért juthat hozzá. Az árak az ÁFÁ-t és a postaköltséget is tartalmazzák. »
 
 
Turisták ábécéje
  Mit kell tudni, ha Dél-Tirolba utazunk? Mikor és mivel utazzunk? Hol szálljunk meg, hol vásároljunk, hol és mit étkezzünk? Milyen sportolási lehetőségeket kínálnak a Dolomitok? Számtalan kérdésre kaphat gyakorlati tanácsot ezen az oldalon. »
 
 


Kérjük, ossza meg velünk véleményét, észrevételét, javaslatát!

Az oldalak megtekintéséhez Internet Explorert és 800x600-as felbontást ajánlunk.
A honlap bármely részének másolásával, terjesztésével, az adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jog fenntartva.
© Útilapu Kiadó Kft., 2002-2003.

Utolsó frissítés:  2009.10.26.

Hírek | A sorozatról  | Köteteink  | Könyvrendelés
Hirdetési lehetőségek  | Partnereink | Utazási ajánló  | A kiadóról