Ablak a világra  
 
 
   
 
 
Megjelent
 
 
Skócia

Skócia – Nagy-Britannia eme északi része – mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. A Felföld varázslatos világa, a skót szoknya, a helyiek takarékossága, melyet sokan fukarságnak tartanak, mind-mind benne él a köztudatban. A turizmus a romantika korszakában fedezte fel Skóciát; az embereket főként a csodás tájak vonzották ide, és ez a mai napig fontos vonzerő. Kevesen tudják, hogy Skóciában – a lakosság egy főjére vetítve – több látnivaló van, mint Nagy-Britannia bármely más részén. Kétezernél több kastély és vár emlékeztet az eseménydús, de nem mindig dicsőséges történelmi múltra; a nemesi rezidenciák némelyike már romokban hever, de közülük sok ma is lakott. Edinburgh és Glasgow művészeti fesztiváljai is számos érdeklődőt vonzanak a világ minden részéről. Skócia a legendák és mesék hazája is: Nessie, a Loch Ness szörnye és a kastélyokban kóborló szellemek, a lápok koboldjai a skótok szerint nem csak a képzelet szülöttei. A valós történelem legendái pedig nem csak Sir Walter Scott regényeinek lapjain, hanem Hollywood mozivásznain is megelevenednek, gondoljunk csak a Hegylakóra, Rob Roy-ra és a „rettenthetetlen” William Wallace-re. A finom ételek kedvelői is megtalálják Skóciában a számításukat. A gazdag gasztronómiai kínálatból a lazacból, pisztrángból, homárból, vadhúsokból készült ételeket emelhetjük ki, de rendkívül ízletesek a különbözô sütemények és kekszek. A sport szerelmeseit lazac-, pisztráng- és tengeri horgászat várja, de kiváló lehetôségek nyílnak vadászatra, túrázásra, lovaglásra és természetesen golfozásra, hiszen Skócia a golf hazája. Ha mindehhez meghalljuk valahol a skót duda fájdalmas hangját, tudjuk, hogy egy olyan helyre leltünk, ahová nem elég csak egyszer ellátogatni. Útikönyvünk Skócia varázslatos világába invitál: a települések részletes ismertetésén túl betekintést ad az itt élôk múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az utazót.
Megvásárolható a könyvesboltokban, vagy rendelje meg tőlünk kedvezményes áron: kattintson ide!

 
 

Dél-Tirol – Olaszország egyik északi szeglete – kevéssé ismert a magyar utazók körében. 1919-ig, az első világháború végéig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Itália része. Nem csoda hát, hogy a vidék és a kultúra ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz. Ez a régió az ellentétek hazája. A Zillertali- és az Ötztali-Alpok örök hóval borított csúcsaitól alig néhány kilométerre szőlőskertek húzódnak, melyekben remek aromájú borok teremnek; az Etsch-völgy és Vinschgau gyümölcsösei, Dorf Tirol és Meran virágpompája kifejezetten mediterrán jellegű tájak. Az év bármely szakában érdemes ide látogatni. Télen a síelőket várják az Alpok hóval borított lejtői, bár a téli sportok szerelmesei számára a nyári meleg sem jelenthet akadályt: a gleccserek remek síterepek az évnek ebben a szakában is. Tavasszal a gyümölcsfák virágzása, ősszel a szüret és a borkóstolók vonzzák a turistákat. Útikönyvünk Dél-Tirol varázslatos világába invitál – a települések részletes ismertetésén túl betekintést ad az itt élők múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az utazót.
Megvásárolható a könyvesboltokban, vagy rendelje meg tőlünk kedvezményes áron: kattintson ide!
Ha a könyv tartalmára kíváncsi, kattintson ide!

Dél-Tirol
 
 
Andalúzia, Costa del Sol

Andalúzia – a dallamos névnek mágikus hangzása van. Sherry, flamenco, pompás lovak, bikaviadalok – mindez Spanyolországnak ezt a legdélibb részén fekvő, autonóm tartományát juttatja eszünkbe. Andalúzia az ellentétek világa: modern és európai, ám egyszersmind féltve őrzi és ápolja hagyományait. Andalúziában mindenki megtalálja azt, amit keres: a napimádók a tengerpartot, a művészetbarátok megannyi jelentős kultúra gazdag hagyatékát, a természet szerelmesei pedig a különleges adottságokkal rendelkező természetvédelmi parkokat. Útikönyvünk ebbe a varázslatos világba invitálja az Olvasót. A részletes városkalauzokon túl betekintést nyújt az andalúzok múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el mindazokat, akik valóban el is látogatnak Andalúziába.
Megvásárolható a könyvesboltokban, vagy rendelje meg tőlünk kedvezményes áron: kattintson ide!
Ha a könyv tartalmára kíváncsi, kattintson ide!

 
 


Kérjük, ossza meg velünk véleményét, észrevételét, javaslatát!

Az oldalak megtekintéséhez Internet Explorert és 800x600-as felbontást ajánlunk.
A honlap bármely részének másolásával, terjesztésével, az adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jog fenntartva.
© Útilapu Kiadó Kft., 2002-2003.


Hírek | A sorozatról  | Köteteink  | Könyvrendelés
Hirdetési lehetőségek  | Partnereink | Utazási ajánló  | A kiadóról